Χοιρινό φρικασέ με λαχανάκια Βρυξελλών και κους- κους!

22 Ιαν 2018

Χοιρινό φρικασέ με λαχανάκια Βρυξελλών και κους- κους!

Υλικά:

-          1 κιλό χοιρινό σε κομμάτια

-          500γρ. λαχανάκια Βρυξελλών κατεψυγμένα ή φρέσκα

-          2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης χοντροκομμένες

-          4 καρότα σε μεγάλα κομμάτια

-          1 φλιτζάνι τσαγιού άνηθο

-          2 κουτ. σούπας σχοινόπρασσο αποξηραμένο

-          1 κουτ. γλυκού σκορδοπίπερο

-          ½  κουτ. γλυκού τζίντζερ

-          1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη

-          1 κουτ. σούπας κορν  φλάουερ

-          Χυμό από 2 μικρά λεμόνια

-          Αλάτι

-          Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα πασπαλίζετε το κρέας με το σκορδοπίπερο και το σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο για 4’- 5’. Ρίχνετε ένα ποτήρι νερό και το αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα καρότα σε μεγάλα κομμάτια, τις πιπεριές, τον άνηθο και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Βράζετε το κρέας για άλλη μία ώρα περίπου μαζί με τα λαχανικά. Αφού έχουν γίνει και τα λαχανικά, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και χτυπάτε το αλεύρι με το χυμό λεμονιού ρίχνοντας στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση, για να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε με κους- κους  ή με ρύζι.