Χοιρινό με δαμάσκηνα και βερίκοκα!

11 Δεκ 2017

Χοιρινό με δαμάσκηνα και βερίκοκα!

Υλικά:

-          1,5 κιλό χοιρινό σε μεγάλα κομμάτια

-          250 γρ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι

-          250 γρ. βερίκοκα ξερά

-          ½ φλιτζάνι κρασιού κονιάκ

-          ½ κούπα ελαιόλαδο

-          3 κουτ. σούπας μέλι

-          1 κουτ. σούπας μουστάρδα

-          2 κουτ. γλυκού θυμάρι

-          2 κουτ. γλυκού γκαράμ μασάλα

-          Χυμό από 1 πορτοκάλι

-          Χυμό από 2 λεμόνια

-          Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε στη γάστρα το κρέας, το κονιάκ, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το γκαράμ μασάλα και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε τη γάστρα στο ψυγείο όλο το βράδυ. Βγάζουμε τη γάστρα από το ψυγείο, προσθέτουμε το μέλι, τους χυμούς και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Μιάμιση ώρα αφότου βάλαμε τη γάστρα στο φούρνο, τη βγάζουμε και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο 1 ώρα περίπου ακόμα. Τα τελευταία 15’ ξεσκεπάζουμε τη γάστρα για να πάρει χρώμα το φαγητό μας.

Σημείωση: Αν θέλουμε προσθέτουμε και baby πατατούλες στη γάστρα γύρω από το κρέας και τις ψήνουμε μαζί να χυλώσουν και να πάρουν τη γεύση του !                                                 

Επίσης, προαιρετικά προσθέτουμε και βρασμένα κάστανα στο κρέας μας !