Σκιουφιχτά με απάκι και ξινομηζύθρα!

27 Απρ 2018

Σκιουφιχτά με απάκι και ξινομηζύθρα!

Υλικά:

  • 500γρ. σκιουφιχτά ή μακαρόνια πλεξούδες
  • 250γρ. απάκι σε λεπτές φέτες
  • 7-8 λιαστές ντομάτες κομμένες στη μέση
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Μισό κουτ. γλυκού σκόρδο τριμμένο
  • 100γρ. ξινομυζήθρα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι τσικουδιά
  • Λίγο θυμάρι
  • Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζουμε,  ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το απάκι με το σκόρδο. Έπειτα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις λιαστές ντομάτες και την πιπεριά. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με την τσικουδιά. Αφήνουμε για λίγο να βράσει το φαγητό μας και αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Αφού έχουν γίνει τα λαχανικά και το απάκι προσθέτουμε λίγο θυμάρι, τα βρασμένα ζυμαρικά, ρίχνουμε το βούτυρο και την ξινομυζήθρα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Απομακρύνουμε απ’ τη φωτιά και σερβίρουμε.