Πολίτικο χιουνκιάρ μπεγεντί (πουρές καπνιστής μελιτζάνας με τας κεμπάπ) !

11 Οκτ 2015

Πολίτικο χιουνκιάρ μπεγεντί  (πουρές καπνιστής μελιτζάνας με τας κεμπάπ) !

Υλικά:

-          1.200γρ. μοσχάρι (ελιά ή σπάλα) κομμένο σε μπουκιές

-          ¼ φλιτζανιού ελαιολαδο

-          2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

-          1 σκελίδα σκόρδο

-          1 κουτ. σούπας πελτέ

-          ¾ φλιτζανιού κόκκινο κρασί

-          1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες

-          1 κουτ. γλυκού μείγμα για κοκκινιστά

-          2-3 κλωνάρια μαϊντανό

-          Αλάτι- πιπέρι

Για τον πουρέ μελιτζάνας:

-          1 βάζο μελιτζάνα ψητή

-          3 κουτ. σούπας αλεύρι

-          3 κουτ. σούπας βούτυρο

-          3 φλιτζάνια γάλα φρέσκο ζεστό

-          Λίγο μοσχοκάρυδο

-          Λίγο κόλιανδρο τριμμένο

-          Αλάτι- πιπέρι

-          ½ φλιτζάνι κασέρι τριμμένο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε σε δυνατή φωτιά λίγα-λίγα το κομμάτια κρέατος. Αφού ροδίσουν όλα τα κομμάτια μοσχάρι, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε. Ρίχνετε τον πελτέ και ανακατεύετε καλά. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί.

 Έπειτα, προσθέτετε τις ντομάτες, το μαϊντανό και το μείγμα για κοκκινιστά. Τρίβετε λίγο πιπέρι και προσθέτετε λίγο καυτό νερό να μισοσκεπάσει τα υλικά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, να μαλακώσει το κρέας. Αλατοπιπερώνετε.

Για τον πουρέ μελιτζάνας

Βγάζετε τις μελιτζάνες από το βάζο και αφαιρείτε όσο πιο πολλά σπόρια μπορείτε. Τις λιώνετε με ένα πιρούνι και παράλληλα ετοιμάζετε την κρέμα. Ζεσταίνετε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύοντας με σύρμα ψήνετε το μείγμα για 2’. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το καυτό γάλα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία η κρέμα. Αλατίζετε και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και το κόλιανδρο. Αφήνετε να δέσει η κρέμα για λίγο και μετά προσθέτετε τη λιωμένη μελιτζάνα. Αποσύρετε από τη φωτιά και τέλος, προσθέτετε το κασέρι. Σερβίρετε σε πιατέλα κάνοντας λακκούβα στη μέση και γεμίζετε με το τας κεμπάπ.