Πέννες με μπρόκολο, φέτα και σάλτσα γιαουρτιού!

6 Ιουλ 2017

Πέννες με μπρόκολο, φέτα και σάλτσα γιαουρτιού!

Υλικά:

-          250γρ. πέννες

-          1 μικρό μπρόκολο

-          100γρ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι

-          100γρ. ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι

-          ½ κουτ. γλυκού σκόρδο αποξηραμένο τριμμένο

-          ½ κουτ. γλυκού κάρυ

-          1 κουτ. σούπας σχοινόπρασσο αποξηραμένο

-          Αλάτι- πιπέρι

Για τη σάλτσα:

-          3 κουτ. σούπας μουστάρδα

-          Μισό κεσεδάκι γιαούρτι

-          Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε το μπρόκολο, αφαιρούμε το χοντρό κοτσάνι και το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια. Το ψήνουμε στον ατμό και θέλουμε να «κρατάει» λίγο όταν το βγάλουμε. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με πιρούνι τη φέτα, το ανθότυρο, το σκόρδο, το κάρυ και το πιπέρι. Σε ένα κατσαρολάκι ή σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με το μείγμα με τα τυριά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη σάλτσα γιαουρτιού,  ανακατεύουμε ξανά να αναμειχθούν καλά  τα υλικά και πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασσο. Τραβάμε από τη φωτιά, αφού έχει πάρει μια βράση το φαγητό μας και σερβίρουμε!