Μπατόν σαλέ αλμυρά της Αγάθης !

22 Μάιος 2017

Μπατόν σαλέ αλμυρά της Αγάθης !

Υλικά:

-          500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-          300γρ. βούτυρο lurpak

-          10γρ. αλάτι

-          2-3γρ. μπέικιν πάουντερ

-          2 αυγά

-          150γρ. κεφαλοτύρι πεκορίνο τριμμένο (τα 50γρ. τα κρατάμε για πασπάλισμα από πάνω)

-          Λίγο μαυροσήσαμο για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και τα αυγά να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τα 100γρ. πεκορίνο, το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια. Πλάθουμε κορδόνια και κόβουμε σε κομματάκια. Τοποθετούμε τα κομματάκια σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αυγό (χτυπημένο με ένα πιρούνι) και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και το μαυροσήσαμο. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.