Μελωμένες baby πατάτες με τη φλούδα!

22 Ιαν 2018

Μελωμένες baby πατάτες με τη φλούδα!

Υλικά:

-          1 κιλό πατάτες baby

-          ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

-          2 κουτ. σούπας μουστάρδα

-          1 κουτ. σούπας πολτό σκόρδου

-          1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή

-          ½ κουτ. γλυκού πουλ- πιπέρ καυτερό

-          1 κουτ. σούπας μέλι

-          1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο

-          1 κουτ. σούπας θυμάρι

-          Χυμό από 2 μικρά λεμόνια

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένετε καλά με βουρτσάκι τις πατάτες και τις βάζετε σε κατσαρόλα με νερό να τις καλύπτει. Τις βράζετε όπως είναι με τη φλούδα τους για 15’ περίπου. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε σε ταψάκι. Τις πατάτε μία μία με τον πάτο ενός ποτηριού να ραγίσουν και να ανοίξουν λίγο. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με το ελαιόλαδο, εκτός το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Περιχύνετε τις πατάτες με το μείγμα και πασπαλίζετε με δεντρολίβανο και θυμάρι. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στην πάνω σχάρα για 30’- 40’ περίπου μέχρι να καραμελώσουν.