Λάχανο με πλιγούρι !

19 Οκτ 2016

Λάχανο με πλιγούρι

Υλικά:

-          ½ λάχανο μικρό

-          2 καρότα σε ροδέλες

-          1 κρεμμύδι ξερό

-          2 κρεμμυδάκια φρέσκα

-          1 κούπα άνηθο

-          2 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες

-          2 μικρές πατάτες σε κομμάτια

-          1 φλιτζάνι πλιγούρι

-          ½ κουτ. γλυκού σκόρδο αποξηραμένο

-          1 κουτ. σούπας σχοινόπρασσο αποξηραμένο

-          1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή

-          Λίγο πουλ- πιπέρ καυτερό

-          Ελαιόλαδο

-          Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβετε το λάχανο σε χοντρά κομμάτια και ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά. Τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτετε τη ντομάτα και λίγο νερό. Ρίχνετε όλα τα μπαχαρικά και βράζετε για περίπου 20’- 30’. Στη συνέχεια, συμπληρώνετε λίγο ελαιόλαδο ακόμα, ρίχνετε το πλιγούρι και προσθέτετε νερό. Αφήνετε να βράσει περίπου 15’, μέχρι να γίνει το πλιγούρι και να πιει το ζουμί του και σερβίρετε με λεμόνι.