Κριθαράκι με κιμά στο φούρνο!

23 Νοε 2016

Κριθαράκι με κιμά στο φούρνο!

Υλικά:

-          1 πακέτο κριθαράκι χοντρό

-          500γρ. κιμά μοσχαρίσιο

-          2 χυμούς ντομάτας

-          1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-          1 πιπερίτσα κόκκινη ψιλοκομμένη

-          2 κουτ. γλυκού μείγμα για κοκκινιστά

-          1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή

-          1 κουτ. γλυκού σκόρδο τριμμένο αποξηραμένο

-          1 κουτ. γλυκού πουλ πιπέρ καυτερό (προαιρετικά)

-          1 κούπα τριμένο τυρί

-          Αλάτι- πιπέρι

-          Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και την πιπεριά. Προσθέτετε τον κιμά με όλα τα μπαχαρικά και το ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα για κοκκινιστά. Έπειτα, ρίχνετε τον ένα χυμό ντομάτας, λίγο νερό και αφήνετε να βράσει για περίπου 30’. Κατεβάζετε από το μάτι και αφήνετε τον κιμά στην άκρη. Στη συνέχεια, παίρνετε ένα ταψί, ρίχνετε το δεύτερο χυμό ντομάτας και προσθέτετε 2-3 ποτήρια νερό.  Μόλις έχει πάρει μια βράση η ντομάτα, ρίχνετε το κριθαράκι και αφήνετε για περίπου 10’. Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο, προσθέτετε από πάνω τον κιμά και ανακατεύετε. Τέλος, ρίχνετε το τριμμένο τυρί, σβήνετε το φούρνο, αφήνετε να λιώσει και σερβίρετε!