Κέικ με ταχίνι!

19 Οκτ 2017

Κέικ με ταχίνι!

Υλικά:

-          Χυμό από 2 ½ πορτοκάλια

-          2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη

-          2 κουτ. σούπας μέλι

-          100 γρ. ταχίνι περίπου

-          ½ κουτ. γλυκού βανίλια

-          1 κουτ. γλυκού σόδα

-          2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

-          ½ κουτ. γλυκού κανέλλα

-          2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

-          Αλεύρι όσο πάρει

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα στέρεα υλικά εκτός το αλεύρι και τη σόδα. Ανακατεύετε καλά με ένα μίξερ χειρός. Στη συνέχεια, βάζετε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού (προσοχή γιατί αφρίζει) και τα προσθέτετε στο μείγμα μαζί με το ελαιόλαδο. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ένας πηχτός χυλός. Ρίχνετε το μείγμα μέσα σε μια βουτυρωμένη φόρμα κέικ και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50’περίπου.