Κέικ μήλου (νηστίσιμο) !

17 Σεπ 2017

Κέικ μήλου (νηστίσιμο) !

Υλικά:

-          ½ κιλό αλεύρι άσπρο

-          2 φλιτζάνια ζάχαρη καστανή

-          3 φλιτζάνια μήλα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη

-          1 φλιτζάνι καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

-          3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

-          ½ κουτ. γλυκού σόδα

-          1 κουτ. γλυκού κανέλλα

-          1 ρακοπότηρο κονιάκ

-          1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά και όταν ενωθούν ρίχνουμε τα τριμμένα μήλα και τα ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια να ενωθούν καλά. Αλείφουμε μία φόρμα του κέικ με ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Στρώνουμε το μείγμα καλά στη φόρμα, να είναι ομοιόμορφη η ζύμη. Ψήνουμε επί μισή ώρα στους 180 βαθμούς, στη συνέχεια 20’ λεπτά στους 200 βαθμούς και τέλος 10’ λεπτά στους 180 βαθμούς πάλι (μία ώρα σύνολο). Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε 5’ λεπτά. Έπειτα, το βγάζουμε απ’ τη φόρμα και σερβίρουμε!