Μαύρο κύμινο, το θεραπευτικό λάδι των Φαραώ για πάσα νόσο!

21 Σεπ 2015

Μαύρο κύμινο, το θεραπευτικό λάδι των Φαραώ για πάσα νόσο!

Το Μαύρο Κύμινο ή Αιγυπτιακό Κύμινο (Nigella Sativa) είναι ετήσιο φυτό της οικογένειας Ranunculaceae και η προέλευση του είναι από την Νοτιοδυτική Ασία. Σήμερα καλλιεργείται κυρίως στην Ινδία, την Αίγυπτο και την Τουρκία.

Το έλαιο από μαύρο κύμινο παράγεται από το σπόρο του αιγυπτιακού φυτού Nigella sativa μετά από ήπια ψυχρή πίεση. Το λάδι του sativa nigella είναι τόσο ευεργετικό γιατί περιέχει πάνω από εκατό συστατικά όπως αρωματικά έλαια, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και ένζυμα.

Οι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν για θεραπευτικούς σκοπούς. Οι γιατροί τουΤουταγχαμών αντιμετώπιζαν μ' αυτό τον βήχα, ενώ η Κλεοπάτρα χρησιμοποιούσε το λάδι του στο μπάνιο της. Ο Ιπποκράτης το χρησιμοποιούσε στην ιατρική του για την καλή φυσική και πνευματική κατάσταση. Οι Ιουδαίοι καρύκευαν και καρυκεύουν μέχρι σήμερα το ψωμί τους, ενώ ο Μωάμεθ είπε ότι το μαύρο κύμινο θεραπεύει όλες τις ασθένειες, εκτός από το θάνατο.

Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι το μαύρο κύμινο ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος και αυξάνει την αντοχή σε ασθένειες. Η συνεχής χρήση του μαύρου κύμινου έχει προληπτική δράση κατά των ασθενειών.

Οι σπόροι του μαύρου κύμινου είναι μια λύση σε πολλά προβλήματα.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το μαύρο κύμινο και ειδικά το έλαιο  του μαύρου κύμινου που περιέχει φωσφορικά άλατα, σίδηρο και ενώσεις υδατανθράκων, και  τα αντιβιοτικά που είναι ικανά να σκοτώσουν τα μικρόβια. Η χημική ανάλυση του κόκκου αποκάλυψε  ότι περιέχει καροτίνη, η οποία μετατρέπεται στο ήπαρ σε βιταμίνη Α, η βιταμίνη είναι χρήσιμη, γνωστή για την αντικαρκινική δράση της. Άλλες αναλύσεις απέδειξαν ότι ο κόκκος περιέχει ισχυρές σεξουαλικές ορμόνες, διεγερτικά, ούρων και χολής διουρητικά, πεπτικά ένζυμα, αντιόξινα, ηρεμιστικά κ.ά.

Εκείνοι που επιδιώκουν μόνιμα την υγεία θα πρέπει να χρησιμοποιούν το λάδι στο πρωινό, στο μεσημεριανό τους γεύμα και στο δείπνο. Αν μία μικρή ποσότητα ελαίου αναμιγνύεται με μέλι θα είναι πιο αποτελεσματική. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στη σαλάτα σας, στο πρωινό σας, στο τσάι σας ή τον καφέ σας.

Ευεργετικά οφέλη για την υγεία 
Εκτός από την διατροφική αξία του ως πηγή των πολύτιμων λιπαρών οξέων, το λάδι από μαύρο κύμινο χρησιμοποιείται ακόμη για:

 

·                     Βελτίωση της λειτουργίας του εντέρου

·                     Προστασία κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου

·                     Αντιπαρασιτικό, μυκητοκτόνο

·                     Αντιμετώπιση πονοκεφάλων

·                     Αποχρεμπτικό

·                     Βελτίωση των συμπτωμάτων του βρογχικού άσθματος

·                     Τονωτικό