Καρπός κακάο (Cacao Beans)

18 Σεπ 2013

Καρπός κακάο


 

Η σοκολάτα θεωρείται «ενοχική απόλαυση» για πολλούς, όμως η πραγματικότητα, είναι ότι φτιάχνεται από το φρούτο του κακάο, που ο καρπός του, στην αγνή, ωμή, ακατέργαστη μορφή του, είναι ο βασιλιάς των φυτών στη διατροφή και θεωρείται υπερτροφή (superfood).
Οι ωμοί καρποί του κακάο χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακά από τις φυλές των Μάγια και των Αζτέκων, οι οποίοι τους εκτιμούσαν τόσο για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, που τους χρησιμοποιούσαν και ως μέσο συναλλαγών.
Οι καρποί του κακάο στην πραγματικότητα είναι απ’ τις πιο πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών που τις αφομοιώνει ο ανθρώπινος οργανισμός πολύ γρήγορα.  Περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά και από το τσάι, αλλά και από το κόκκινο κρασί.  Λόγω των αντιοξειδωτικών είναι ευεργετικοί στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, θρομβώσεων του αίματος και αυξάνουν τη δύναμη του μυοκαρδίου.  
Τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που περιέχονται στο ακατέργαστο κακάο, βοηθούν στην καλή λειτουργία του σώματος και την ευστροφία του εγκεφάλου.  Επίσης, πολλές μελέτες έχουν αποδείξει και τα αντικαταθληπτικά τους οφέλη, καθώς μειώνουν το άγχος και ενισχύουν την ευδιαθεσία, αφού περιέχουν ντοπαμίνη, σερετονίνη και φαινυλαθαμίνη.
Οι καρποί περιέχουν σε αφθονία μαγνήσιο και πολλά άλλα συστατικά, όπως ασβέστιο, χαλκό, ψευδάργυρο, κάλιο, βιταμίνη D.
Δύο ωμοί καρποί κακάο την ημέρα βοηθούν να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ενέργεια και δημιουργικότητα, καθώς και με πολλές σημαντικές προλήψεις για την καλή υγεία του οργανισμού!